Kruidenreizen naar Zuid-Tirol

Een hooibad ontspant geest en lichaam

Een hooibad is alsof je wordt ondergedompeld in de natuur

Het Zuid Tirools berghooi is door de veelzijdige samenstelling van geneeskrachtige kruiden en grassen rijk aan geneeskrachtige inhoudsstoffen zoals mineralen, bitterstoffen, looistoffen, etherische oliën en sporenelementen. De ideale samenstelling voor een hooibad.
Het basisprincipe van een hooibad is dat het lichaam op een milde manier verwarmd wordt waardoor de bloedsomloop ontzien wordt.
Als het hooi wordt verwarmd komen deze geneeskrachtige stoffen vrij. Aangezien er voor iedere behandeling een nieuwe verse portie hooi wordt gebruikt kan de hele geneeskracht telkens weer volledig vrijkomen.

De geneeskrachtige inhoudsstoffen van de verschillende grassen en kruiden (o.a Koolroosje, Arnika, Ereprijs, Gentiaan, verschillende soorten primula’s, bergduizendblad) ontslakken het lichaam en stimuleren het immuunsysteem.
Lichaam en geest worden aangenaam verfrist en gerevitaliseert. De door stress geplaagde geest kan heerlijk ontspannen regenereren.
Wetenschappelijke studies wijzen vooral op de positieve ontwikkeling zelfs na 8-10 maanden. Al bij 7-9 hooibad behandelingen hebben zij nog een gunstige uitwerking op artrose, ischias, reuma, slaapstoornissen, problemen met de spijsvertering en geestelijke en lichamelijke uitputting.

Heel algemeen bevordert een hooibad de doorbloeding, stimuleert de stofwisseling, ontspant en versterkt het immuunsysteem, en verbetert de functies van de huid zoals o.a. het uitscheiden van afvalstoffen.

Een hooibad ontspant

Uitermate rustgevend is de heerlijke intensieve geur van het berghooi. De geur haalt herinneringen boven aan een heerlijke middag in een zomerweiland. Je vindt rust en bezinning in deze bijzonder hectische tijd.

Hooibad

Het hooi dat gebruikt wordt voor de hooibad- behandelingen wordt geperst tot hooibalen en in handzame kartonnen dozen verpakt (48x36x80). Deze economische verpakking zorgt voor een zo optimaal mogelijk gebruik van magazijnruimte. De verpakking vermeldt bovendien gewicht (12 kg) en afkomst, oogst- en verpakdatum, en een lijst met de namen van de kruiden die in het berghooi voorkomen.