Kruidenreizen naar Zuid-Tirol

Kruidenreizen

8 daagse kruidenreis onder leiding van herboriste

Kruidenreizen 2020 naar Zuid-Tirol

Voorjaarsreis: 20-06-2020 tot en met 27-06-2020

Programma

De bergen, het weer, de cultuur en de natuur. Aan Zuid-Tirol is alles bijzonder.

Kruidenreis in zuid Tirol met herboriste
Kruidenreizen in zuid Tirol

Dat bijzondere is ook terug te vinden in de grote rijkdom aan kruiden. De inwoners van Zuid-Tirol maken al vele eeuwen slim gebruik van de heilzame werking van de kruiden. Tijdens de kruidenreis ontmoet u lokale kruidenvrouwen en leert u veel over de tradities rondom kruiden en hun toepassingen.
Noord-Italië, beschermd door de Alpen en zijn zuidelijke ligging, biedt ideale omstandigheden voor zo’n 120 verschillende geneeskrachtige planten en kruiden. De planten en kruiden uit deze regio onderscheiden zich door een bijzonder intensief aroma, een hoog gehalte aan inhoudsstoffen en een intense kleur van de bloesems. De geneeskrachtige planten en kruiden groeien niet alleen in het wild, er worden ook veel soorten geteeld zoals melisse, pepermunt, goudsbloem en korenbloem. De regio kent meer dan veertig boeren die zich hebben toegelegd op de teelt van geneeskrachtige planten en kruiden. De meeste boeren werken volledig biologisch.

De planten en kruiden worden lokaal verwerkt in thee, zout, jenever en likeur en er wordt etherische olie uit gewonnen. Daarnaast leveren de boeren hun planten en kruiden aan gecertificeerde bedrijven voor de verwerking in zalf, lotion en crème voor cosmetische en medische toepassingen.
De kruiden vinden ook hun weg naar de keuken en worden gebruikt als smaakmaker in bijvoorbeeld kaas, brood en salades.
Bijzonder is ook het hooi van hoger gelegen bergweides. De schone lucht en de rijke variatie aan grassen, planten en kruiden zorgen voor hooi dat dankzij zijn samenstelling en puurheid geneeskrachtig werkt. Zuid-Tirol staat bekend om het hooibad, een traditionele kuur die met name het immuunsysteem versterkt. Ook dennenaalden, denneolie en dennetwijgen worden in Zuid-Tirol gebruikt om hun geneeskrachtige werking.

Kruidenreis herfst sfeerimpressie

Gepassioneerde vertellers, een rijke cultuur, fijne mensen om je heen en een goed gesprek. Als je dit aanspreekt ga dan mee, gun jezelf deze reis. Het is een streling voor je hart en al je zintuigen.
Kijk op de pagina programma kruidenreis voor het actuele programma en voor meer informatie.