Kruidenreizen naar Zuid-Tirol

Kruiden uit Zuid-Tirol, het lachen van de hemel

Berglucht, zon, pure natuur. Dat maakt de alpenkruiden zo bijzonder.
Onze kruiden worden alleen in Zuid-Tirol verbouwt en geoogst.

De akkers waar de alpenkruiden worden gekweekt liggen op minimaal 500 hoogtemeter, ver weg van stad en druk verkeer.
Planten zijn gekweekt volgens de ecologische en biologische landbouw.
Geoogst wordt op het moment dat de planten de meeste inhoudsstoffen hebben. Zij zijn dan het meest geneeskrachtig.

Kruiden in een alpenwei

Bijzonder klimaat maakt het verschil

Het optimale klimaat in Zuid-Tirol zorgt ervoor dat de krachtige inhoudsstoffen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Hierdoor zijn de alpenkruiden intensief van aroma en bijzonder geneeskrachtig. Door het juiste tijdstip van oogsten blijven deze inhoudsstoffen optimaal behouden. Na de oogst worden de bloemen en kruiden zorgvuldig gedroogd. Zonder toegevoegde aromastoffen of conserveermiddelen worden zij in aromabeschermverpakking ingepakt. De bloemen en alpenkruiden worden regelmatig streng gecontroleerd zodat zij aan de strenge voorwaarden voldoen.

Kruiden verzamelen heeft in Zuid-Tirol een lange traditie.

Vroeger werden kruiden in Zuid-Tirol in de huiselijke omgeving verbouwt, later in de kloostertuinen. Ook nu nog zie je bij boerderijen prachtige kruidentuinen. 30 jaar geleden begon in Zuid-Tirol het proffessioneel verbouwen van alpenkruiden. Nu worden er op 40 ha, verspreidt over heel Zuid-Tirol, kruiden verbouwt.

Kruiden komen steeds meer terug in de belangstelling. De voorraadkast van de natuur heeft ons zo veel te bieden. Heerlijk om er gebruik van te mogen maken.
Of het nu door stress in ons huidig leefritme komt of door bezinning en de wens terug naar de oorsprong en de natuur te gaan, kruiden nemen steeds een belangrijkere positie in ons dagelijks leven in.
Kruiden en specerijen spelen een belangrijke rol in onze voeding en onze levenskwaliteit. Ze zijn op verschillende manieren inzetbaar. In de keuken als keukenkruid en als specerij ter verfijning van gerechten, en als geneeskrachtig kruid in kruidenthee, kruidenkomposities, natuurlijke cosmetica. Bovendien vervullen kruiden een belangrijke rol in de natuur. Zij dragen aan een natuurlijke levenscyclus bij. Zij geven weilanden hun schoonheid.