Kruidenreizen naar Zuid-Tirol

Rustgevend hooi

Hooikussen

Het berghooi wordt in vlies of hoogwaardig filterpapier verpakt. Het hooikussen kan op diverse manieren gebruikt worden. Als bedvulling, als kussenvulling, om in bad te gebruiken (hooikussen 10 minuten in het badwater laten trekken), als geurkussen of als pakking om op pijnlijke spieren of gewrichten te leggen.
Om het hooikussen als pakking of wikkel te gebruiken verwarmt u het hooikussen 15 minuten boven waterdamp. Niet in water leggen!
Door de waterdamp ontstaat er binnen in het hooikussen veel warmte. Het kussen op de betroffen plek fixeren met een doek, zodat de warmte en de vrijgekomen etherische oliën de huid binnendringen. Door de warmte wordt de stofwisseling verhoogt,waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd en het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd Dit wordt ondersteund door de in het hooi aanwezige etherische oliën.

Hooikussen

Spierpijn en spanningsklachten

Het kussen gevuld met berghooi (kruiden en bloemen) in een voorverwarmde oven (50 graden0 10-15 minuten verwarmen. Plaats tijdens het verwarmen een bakje water in de oven.
Het warme kussen bij spanning of onrust in de nek,rug of voor een rustige ademhaling op de borst leggen.
Op deze manier werken de etherische oliën, die door de warmte vrijkomen, rustgevend en ontkrampend op het lichaam.
Om de werking op pijnlijke spieren te versterken is een massage met arnika aan te bevelen.

Een hooibad voor thuis

Het hooikussen in een pan met 5 liter water aan de kook brengen. Van het vuur af, 30 minuten afgedekt laten strekken. Hooikussen eruit halen en de vloeistof aan het badwater toevoegen.

Hooikussens met jachtmotief

Kussen uit 100 % katoen met rits. Verwisselbare binnenvulling van vlies gevuld met vers berghooi.
Afmeting decoratief hooikussen: 40x40 cm

Hooikussens met Jachtmotief

Geurzakjes

Geurzakjes van 100% katoen gevuld met berghooi. De geurzakjes verspreiden een aantal maanden de heerlijke natuurlijke berglucht.
Een beetje Zuid-Tirol voor thuis.

Het berghooi is uitermate geschikt als decoratiemateriaal voor bijvoorbeeld kado manden, aankleding van de feesttafel enz.

Berghooi voor uw huisdier

Het berghooi staat er al honderden jaren om bekent dat het de gezondheid van dieren zoals koeien,  paarden en kleinvee (konijnen, cavia’s) ten goede komt. Ook voor uw dieren alleen het beste.