Kruidenreizen naar Zuid-Tirol

Knapperige müsli met vruchten

Benodigdheden:

  • 250 gr. haver
  • 300 gr. amandelen
  • 125 gr. ongeschild sesamzaad
  • 100 gr. zonnebloempitten
  • 250 gr. honing
  • 1 eetl. koudgeperste zonnebloemolie
  • 250 gr. ongezwavelde rozijnen
  • 100 gr. frambozen

Bereiding van knapperige müsli met vruchten:

Haver door de vlokkenmolen persen en in water weken. Amandelen grof hakken. Sesamzaad in een anti-aanbakpan zonder vet kort roosteren en laten afkoelen. Haver, amandelen, geroosterd sesamzaad, honing en zonnebloempitten tot een taaie massa kneden. Oven voorverwarmen op 160 graden. Zonnebloemolie en 100 ml water onder de massa kneden. De massa op een ingevette bakplaat verdelen. De müsli 1 tot 1,5 uur bakken. Tussendoor steeds de müsli omdraaien. Hierdoor wordt hij kruimelig. Müsli laten afkoelen en in een afgesloten doos bewaren. Houdbaarheid enkele weken.